TRT 1 Canlı Yayın izle


TRT 1 Canlı Yayın izle

1968 Şubat ayında ilk televizyon programı olarak Şinasi'nin yazmış olduğu "Şair Evlenmesi" oyunu ile ilk canlı gösterim gerçekleşmiş olmaktadır. Kanal ilk kurulduğu anda siyah beyaz olarak yayın yapmaktaydı. 31 Ocak 1968 yılı itibari ile tecrübe etme yayınlarına başlayan kanal halen daha ilk ve en eski kanal olarak unvanını korumaktadır. 1976 yılına gelindiğinde ise ilk renkli yayın denemesi yapılarak bu alanda daha ileri bir gelişme olacağı da gösterilmiş olmaktadır. Ülke genelinde gösterim yapan ilk ulusal kanal olmaktadır. Devlet tarafından kurulan bir kanal olduğu için herhangi bir şirket yahut birey yönetiminde bulunmamaktadır. Üstelik kanalın adı ilk kurulduğu andan günümüze kadar hiç değişmeden TRT 1 olarak gelmiş bulunmaktadır. En nihayetinde 1984 senesinde tamamen renkli formata geçilerek bu şekilde gösterim yapılmaya başlanmış bulunmaktadır.

TRT 1 Kanalı Hakkında

Buna ek olarak, D SMART 26. Kanal, Digitürk 23. Kanal, Filbox 20. Kanal ve Tivibu 22. Kanal üzerinden de izleme imkanı bulunmaktadır. Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'daki neredeyse her ülkede kanalın gösterimı bulunmaktadır. Kanalı TURKSAT 4A üzerinden izlemek için 11958 V 27500 5/6 frekanslarının girilmesi kafi olmaktadır. Kanalın genel merkezi Ankara'da bulunmaktadır. TRT bünyesinde bulunan tek kanal TRT 1 olmamaktadır. Haber, spor, çocuk, müzik, belgesel benzer biçimde birçok alanda yayın yapan kanalı da bulunmaktadır.

TRT 1 Canlı Yayın izle

Bunun haricinde genellikle haber, siyaset, gündem ve spor alanlarında kanalın yayınları bulunmaktadır. Geçmiş yıllarda yayınlamış olduğu dizi ve programlar yeniden bölümleri ile başka kanallarda bile halen daha izlenme olanakı bulmaktadır. Şampiyonlar ligi maçlarının yayınlanmasının yanı sıra tv de ilk kez yayınlanacak filmlerin çoğunluğu ilk olarak TRT 1 ekranlarından izleyici ile buluşmaktadır. Çok diziye ağırlık vermeyen kanalın belli başlı yayınladığı bir kaç dizi bulunmaktadır.
TRT 1 Canlı Yayın izle
Logo olarak geçen vakit zarfında değişikliğe gidilmiş olsa da, logodaki değişmeyen şey ise TRT 1 yazısının her süre yerini koruması olmaktadır. Çocuk programlarına da ağırlık veren kanal, gündüz kuşağında da hanımlara ve sağlığa yönelik yayınlar yapmaktadır. Ayrıca resmi web sayfası üzerinden de canlı izleme olanakı bulunmaktadır.