TRT Haber Canlı izle


TRT Haber Canlı izle

Devletin Güncel Haber Kanalı            Daha önceden TRT 2 ismi ile gösterim yaparken 18 Mart 2010 zamanı ile beraber yeni ismi olan TRT Haber adını alarak o tarihten şu ana kadar bu ismi kullanarak yayıncılık yaşamını sürdürmektedir. Kanalın genel merkezi diğer TRT kanalları ile birlikte Ankara'da bulunmaktadır. Kanalı Türkiye'de gösterim meydana getiren her yayıncı kuruluş üzerinden ücretsiz izleme olanakı bulunmaktadır. Şu an ise Yaşar Taşkın Koç tarafınca haber editörlüğü görevi yerine getirilmektedir. TRT bünyesindeki tüm kanallar ile kardeş kanal konumunda bulunmaktadır. TRT Haber kanalı devlete bağlı olarak gösterim meydana getiren kanallardan biri konumunda olmaktadır. 2013 Yılına kadar kanalın haber editörlüğü Ahmet Böken tarafından yapılırken, yine o tarihten itibaren 3 yıl zarfı ile bu görev Nasuhi Güngör tarafınca yapılmış olmaktadır. Kanalın isminden de anlaşıldığı üzere kanalın sahibi devlet denetimündeki Türkiye Radyo tv Kurumu olmaktadır. Kanalın Canlı yayın Formatı            Her saat başlangıcında gündeme dair başlıklar yani seyirciye aktarılırken saat 20:00 itibari ile başlayan Ana Haber Bülteni ile de detaylı olarak bu başlıklar incelenmektedir. Sabahtan sağlık, eğitim alanında programlar olurken öğleden sonrasında ise politika, gezi ve öteki kategorilerde programlar yer verilmiştir. Kanalda her saat başında haber yayınları yapılmaktadır. Kanaldaki programlar gündüz kuşağı ve öğlen kuşağı olmak üzere iki farklı zamanda yayınlanmaktadır.
           Bu tarz şeylerin yanı sıra gün içinde bilgilendirici programlar ad yer almaktadır. 18 Kasım 2013 zamanı ile format değişikliğine giden kanal HD yayın formatına geçerek daha gerçekçi bir görüntü ile gösterim hayatına başlamış olmaktadır. Kanal adı ile bütünleşik olup çoğu zaman haber ve gündem, politika noktalarında ağırlıklı olarak programlar yapmaktadır. Ek olarak Digitürk 33. Kanal, D SMART 32. Kanal, Tivibu 55. Kanal, Filbox 11958 V 27500 5/6 (SD) frekanslarından seyretme imkanı bulunmaktadır.
           Politika, yiyecek, sağlık, eğitim, seyahat, tarih gibi kategorilerde data ve münakaşa programları kanal bünyesinde gösterilen programların genel başlıklarını oluşturmaktadır. Bilgisayar ve mobil cihazlardan kanalın resmi internet sitesini de takip etme imkanı bulunmaktadır. Kanalı seyretmek isteyenler karasal yayın alıcıları üzerinden TURKSAT 4A 11958 V 27500 5/6 (SD) frekanslarını girmek yeterli olmaktadır.

trt haber kesintisiz izle,trt haber canlı izle,trt haber yayın akışı,trt haber son dakika,donmadan izle trt haber